クリーンイーティングレシピ

ロースト人参&人参の葉ペスト | Roasted carrots with carrot top pesto

[VEGAN ヴィーガン]
ロースト人参&人参の葉ペスト

材料 (3~4人分)

ロースト人参:

人参の葉ペスト:

作り方:

  1. 人参にスパイス、オイル、ピンクソルトをまぶし、180度オーブンで20~30分、焦げ色がつくまで焼く。
  2. 人参の葉ペストの材料を全てフードプロセッサーに入れて、滑らかになるまで撹拌。最後に味をみて、ピンクソルトとブラックペッパーで味を調整。
  3. 人参の上にペストをのせ、食べる直前にオリーブオイルを垂らす。

<使用食材>

  • 生アーモンド
  • エクストラバージンオリーブオイル
  • クミン 
  • コリアンダーシードパウダー 
  • メープルシロップ 
  • ピンクソルト
  • ブラックペッパー
  • Ingredients:(for 3-4)
    Roasted carrots:
    25 baby carrots, tops trimmed
    1/4~1/2 table spoon ground cumin seeds
    1/4~1/2 table spoon ground coriander seeds
    1 table spoon extra virgin olive oil for drizzling
    rice bran oil for baking
    pink salt

    Carrot top pesto:
    30g carrot top (without stems)
    20g toasted raw almonds or roasted almonds 
    2-3 tablespoons extra virgin olive oil
    1 table spoon lemon juice
    1 teaspoon maple syrup
    ¼ teaspoon pink salt
    black pepper

    Directions:
    1. Preheat oven to 180 degrees C.
    2. Mix spices, oil, pink salt, and pepper with carrots, and toss well. Place carrot in a single layer onto the baking sheet, and bake for 20-30 minutes or until it becomes lightly brown.
    3. Place all the ingredients for the pesto in a food processor and process until smooth. Add salt and pepper to taste.
    4. Place the pesto on the plate, and place the carrots over it. Drizzle olive oil just before eating.

     
     

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    LIVING LIFE MARKETPLACE