クリーンイーティングレシピ

マカダミアナッツミルクディップ&ロースト野菜 | Vegan white sauce with roasted vegetables

[VEGAN ヴィーガン]

材料 (3~4人分)

ディップ:

ロースト野菜:

作り方:

  1. マカダミアナッツを約2時間常温、直射日光の当たらない場所で浸水。
  2. 浸水に使用した水を捨て流水で洗い流し、水切りをする。新しい水カップ1.5とナッツをブレンダーに入れ撹拌。
  3. ボールにナッツミルクバッグを入れ、ナッツミルクを注ぎ入れる。両手でミルクを絞る。(搾りかすはそのままジップロックに入れて冷凍。マフィン生地に入れて焼くと美味しい。ナッツバッグの代用→ストッキング)
  4. 鍋にみじん切りした玉ねぎとニンニクを入れ、しんなりするまで炒める。ナッツミルクを入れ、玉ねぎが柔らかくなるまで弱火で煮る。みじん切りしたローズマリーを入れる(最初はローズマリーの葉20枚くらいの量で香りをみて、必要なら増やす)
  5. 沸騰しないように1-2分更に煮て、同量の水で溶いたくず粉でトロミをつける。
  6. 米油(スモークポイントが低いので、オリーブオイルより高温調理に適しています。)とピンクソルトとコショウをまぶしてお好みの野菜をオーブンで焼き、ディップを添える。

<使用アイテム>

  • ロー・マカダミアナッツ
  • ナッツミルクバック
  • ピンクソルト
  • ブラックペッパー
  • Vegan white sauce with roasted vegetables

    Ingredients (For 3-4)
    Dip:
    1 cup (about 110g) Macadamia nuts
    1.5 cups Water
    1 small spring Rosemary
    ½ Onion
    1 Garlic
    1 tablespoon Arrowroot powder (or cornstarch or potato starch)
    Pink salt and black pepper

    Roasted vegetables:
    Your choice of vegetables
    Rice bran oil
    Pink salt and black pepper

    Directions
    1. Soak the nuts for about 2 hours at room temperature. Avoid direct sunlight
    2. Drain and rinse the nuts. Combine the nuts and fresh water in a blender, and blend well.
    3. Strain the nuts using a nut bag or nylon stocking. (You can use leftover macadamia nuts meal for baking)
    4. Heat the oil in a sauce pan. Add chopped garlic and chopped brown onion. Sautee them for a few minutes. Add the nut milk and simmer it with low frame until onions become soft. Add chopped rosemary leaves, and continue to simmer for a few minutes. Add mixture of arrowroot powder and the same amount of water to make the sauce thicker. Salt and pepper to taste. Add extra virgin olive oil if you desire.
    5. Roast vegetables with rice bran oil and salt. Serve with the sauce

     
     

    presented by
    LIVING LIFE MARKETPLACE