クリーンイーティングレシピ

ローヴィーガンデザートピザ | Raw Vegan Dessert Pizza

材料 (25cm 型)

クラスト:

フィリング:

  • 水切りココナッツヨーグルト 200g
  • お好きな果物
  • ※ 水切りココナッツヨーグルト代用 → 水切りギリシャヨーグルト 又は 水切りヨーグルト+クリームチーズ(常温に戻して柔らかくしたチーズと水切りヨーグルトを混ぜる)酸味が穏やかな方がクラストに合う。

作り方:

  1. ざるの上にキッチンペーパーを数枚敷き、ざるの下にボールをセットする。キッチンペーパーの上からココナッツヨーグルトを注ぎ冷蔵庫で1~2時間水切りする。
  2. フードプロセッサーにクラスト用の材料を全て入れ、少しナッツの食感が残る程度に粉砕する。
  3. 型に8ミリほどの厚さで隙間が出来ないように指で押しながら、クラストの生地を敷き詰める。
  4. 冷凍庫で1時間以上冷やし固める。
  5. 型から外し、ココナッツヨーグルトを薄くのばし、その上にお好みのフルーツを散らす。
  6. ※ 残ったクラスト生地は丸めるとブリスボールになる

<使用食材>

  • ローピーカンナッツ
  • 有機ローカカオパウダー
  • 有機ローカカオニブ
  • 有機ローカカオバター
  • エクストラヴァージンココナッツオイル
  • ピンクソルト
  • Ingredients:(25cm mold)
    Crust:
    150g raw pecan nuts
    2 tablespoons organic raw cacao powder
    3 tablespoons organic raw cacao nibs (or it can be substituted with 20g dark chocolate)
    40g melted organic cacao butter
    5 dates or more if you wish
    pinch of pink salt

    ※ 3 tablespoons cacao nibs can be substituted with 20g dark chocolate
    ※ melted cacao butter can be substituted with melted coconut oil

    Filling:
    200g coconut yogurt and fruits (or it can be substituted with Greek yogurt or regular yogurt + cream cheese)

    Directions:
    1. Place a few sheets of kitchen paper over a strainer, and set it on a bowl. Strain COYO over the paper and put it in a refrigerator for 1-2 hours.Preheat oven to 180 degrees C.
    2. In a food processor place every ingredients for the crust, and blend until well processed but still slightly crumbly.Mix spices, oil, pink salt, and pepper with carrots, and toss well. Place carrot in a single layer onto the baking sheet, and bake for 20-30 minutes or until it becomes lightly brown.
    3. Press the crust into the bottom of a mold or spread on the baking paper to about 8mm thickness. Place all the ingredients for the pesto in a food processor and process until smooth. Add salt and pepper to taste.
    4. Cool it in the freezer at least 1 hour or until it sets.
    5. Spread strained COYO and place fruits as much as you like.

     
     

    presented by
    LIVING LIFE MARKETPLACE