クリーンイーティングレシピ

ローヴィーガンダブルチョコレートスライス|Raw vegan double chocolate slice

[RAW FOOD ローフード]

材料 (12cm X 20cm 型)

ベース:

チョコレートガナッシュ:

作り方:

  1. ドライイチジクを適当な大きさに切り(フードプロセッサーが回りやすくなるように)フードプロセッサーに入れる。細かくなるまで粉砕する。
  2. 全てのベース用の材料を1に加え粉砕する。少しナッツの食感が残っている方が美味しい。滑らかな食感を好まれる方は全ての材料が細かくなるまで粉砕する。
  3. 2のベースをシリコンの型か、ベーキングシートを敷いた型に手で押しながら敷き詰める。
  4. 次の工程の間、3を冷凍庫に入れて冷やす。
  5. ガナッシュの材料を全てボールに入れて泡だて器でよく混ぜる。味をみて、糖分の調整をする。
  6. ガナッシュが入っているボールの下に氷水、保冷剤等を当ててガナッシュに濃度がつくまで混ぜ続ける。クリームの様な濃度になったら、冷凍庫からベースを出して上に塗る。
  7. 6を型から外し、ナッツ、フルーツ、ココナッツフレーク等で飾りつける。
  8. 温めたナイフで切り分ける。
  9. 冷蔵庫や冷凍庫で保存する場合は、食べる10-20分前に常温に戻す。※※
  10. ※ この型で作る場合、ベースは約1㎝、ガナッシュは0.5㎝の厚さになります。ベースを厚くされたい場合はこれより小さな型をお使い下さい。全部のガナッシュを使用するとかなり濃厚なお味になります。ガナッシュが残った場合は湯煎にかけて溶かし、型に入れて冷やすと美味しいローチョコレートになります。
    ※※ スライスの大きさによって時間が異なります。フォーク等で簡単に切れるくらいになるまで柔らかくするとチョコレートの甘さと滑らかさが引き立ちます。

<使用食材>

  • ローピーカンナッツ
  • 有機デーツ
  • 有機ドライイチジク
  • 有機エキストラバージンココナッツオイル
  • 有機ローカカオバター
  • 有機ローカカオパウダー
  • メープルシロップ
  • バニラエクストラクト
  • ピンクロックソルト
  • ココナッツファイン
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    Raw vegan double chocolate slice

    Ingredients:(12cm X 20cm mold)
    Base: 1 cup (110g) raw pecan nuts
    5 pitted Medjool dates
    2 dried figs
    2 tbsp (20g) melted organic coconut oil (or melted raw cacao butter)
    3 tbsp organic cacao powder
    3 tbsp shredded coconut
    1/2 tsp vanilla extract
    pinch of pink salt

    Chocolate ganache:
    1/2 cup (90g) melted organic coconut oil (or melted raw cacao butter)
    1/2 cup (40g) organic raw cacao powder
    3-4 tbs organic maple syrup
    1/4 tsp vanilla extract
    pinch of pink salt

    Instruction:
    1. Chop dried figs into small pieces and put them in a food processor. Process until it becomes a crumble.
    2. Add all the other ingredients for the base in the food processor, and blend until well processed but still slightly crumbly.
    3. Press the mixture into a lined tin or a silicon mold.
    4. Put it in a freezer while preparing chocolate ganache.
    5. Place all the ingredients for the ganache in a mixing bowl. Mix well with a whisk. Add more sweetener if you desire.
    6. Keep mixing the ganache over ice water until it starts to thicken, at which point spread the ganache onto the prepared base.
    7. Top with your choice of garnish such as nuts, fruits, and coconut flakes.
    8. Slice with a warm knife to ensure smooth edges.
    9. Store in the fridge or freezer and leave at room temperature for about 10-20 minutes before serving. The defrosting time will depend on the size of the slices.
    • If you prefer a thicker base, use a smaller mold. This base is about 1cm thick, and ganache is 0.5cm thick. You can use leftover ganache for making raw chocolate. Melt it again and pour into a mold. Cool it in a refrigerator until set.

     
     

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    LIVING LIFE MARKETPLACE