クリーンイーティングレシピ

ビーツ、ひよこ豆、キヌアのヴィーガンパティ オレンジタヒニソース|Vegan beetroot, chickpea, and quinoa patties with orange tahini sauce

[VEGAN ヴィーガン]

材料 (12cm X 20cm 型)

パティ(8-10個分):

オレンジタヒニソース:

作り方:

  1. キヌアを目の細かいざるに入れ、水が澄むまで水を換えて洗う。キヌアとキヌアの倍量の水を鍋に入れ強火で加熱する。沸騰したら火を中火~弱火にして、灰汁を取りながら蓋を開けた状態で水分が無くなるまで熱する。(大体10~15分くらい。もっちりした食感がお好きな場合、50g以下のキヌアを調理する場合は蓋を閉めたまま調理する。)水分が無くなったら、火を止め、蓋をして10分程蒸らす。
  2. チアシードを3倍の水(大さじ3)で5分程ふやかす。待っている間にチアシードが固まらないように数回かき混ぜる。
  3. ビーツを4-5切れにカットし(そのままだとフードプロセッサーが回りにくいので)フードプロセッサーに入れ、細かくなるまで粉砕する。
  4. 3に有機ひよこ豆を入れて少し形が残るくらいに粉砕する。
  5. 4とふやかしたチアシードを含むパティの材料を全てボールに入れ、手でよく混ぜる。
  6. 5を8-10等分し、成形する。生地がまとまらない場合はまとめやすい粘度になるまで片栗粉を小さじ1ずつ足して様子をみる。
  7. タヒニソースの材料を全てボールに入れてよく混ぜる。ソースが固すぎる場合はオレンジの絞り汁か水を好みの固さになるまで少しずつ加える。
  8. パティとソースを一緒に盛り付ける。

 
<使用食材>

  • 有機ひよこ豆
  • 有機チアシード
  • 有機キヌア
  • 有機ココナッツファイン
  • タヒニ
  • 有機メープルシロップ
  • 生ハチミツ
  • リンゴ酢
  • ピンクロックソルト
  • 有機ブラックペッパー
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    Vegan beetroot, chickpea, and quinoa patties with orange tahini sauce

    Ingredients:(12cm X 20cm mold)
    Patties:
    1 can of cooked chickpeas (about 260g)
    1 tablespoon chia seeds
    1 cup (about 100g) cooked quinoa
    1/4 beetroot (about 50g)
    3 tablespoons arrowroot powder or potato starch
    1 tablespoon lemon juice
    1 teaspoon pink salt
    black pepper

    Orange tahini sauce:
    2 tablespoons tahini
    2 tablespoons fresh orange juice
    2 teaspoons apple cider vinegar
    1 teaspoon of your choice of sweetener such as maple syrup or honey
    1/4 teaspoon pink salt
    black pepper

    Direction:
    1. Place 1 tablespoon chia seed and 3 tablespoons water in a mixing bowl and mix well. Leave it for 5 minutes. While waiting mix again a few more times.
    2. Chop beetroot to 4-5 pieces and put them in a food processor. Process well.
    3. Add chickpeas, and process until everything is mixed well but still has a bit of a chunky consistency.
    4. Put the mixture and the other ingredients as well as the chia seeds into a big bowl and mix well with your hands.
    5. Divide the mixture into 8 to 10 pieces and shape into patties. If the mixture is too wet to shape, add more potato starch.
    6. Heat a flying pan. Heat oil, and fly the patties for 3-5 minutes on each side or until lightly brown.
    7. Put every ingredient for the sauce in a mixing bowl, and mix well. If the sauce is too thick, add water or orange juice until it becomes your desired consistency.
    8. Serve the patties with the sauce.

     
     

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    LIVING LIFE MARKETPLACE