クリーンイーティングレシピ

洋梨と小玉ねぎのキャラメリゼ with カシューリコッタ|Caramelized pears & onions

[VEGAN ヴィーガン]

材料 (3~4人分)

カシューリコッタ:

洋梨と小玉ねぎのキャラメリゼ:

作り方:

  1. レモンの皮以外のカシューリコッタの材料を全てフードプロセッサーに入れて滑らかになるまで撹拌する。水分が足りない場合は、レモン汁かお好みの植物性ミルクを足す。味をみて調整する。お好みでレモンの皮のすりおろしを混ぜる。
  2. オレンジの絞り汁とバルサミコ酢をボールに入れてかき混ぜる。ノンスティックフライパンに液体の半量を入れて、洋梨、小玉ねぎを加え、蓋をして片面がカラメライズされるまで中火~弱火で加熱する。
  3. 残りの液体をフライパンに入れ、別の面もカラメライズされるまで中火~弱火で加熱する。(小玉ねぎが中まで柔らかくなっていなかったら、柔らかくなるまで蓋をして加熱する。) 
  4. 洋梨、玉ねぎ、ルッコラにカシューリコッタを添えて盛り付ける。食べる直前にエクストラバージンオリーブオイル、塩胡椒を加える。

※ 洋梨はアイスクリームやヨーグルトとも合います(デザートとして召し上がる場合は、小玉ねぎと別に加熱して下さい。)

※ カシューリコッタは塩胡椒、ニンニクを入れずにメープルシロップを増やすと、コンポート等のソースとして使用できます。トースト等に塗っても美味しくいただけます。 

<使用食材>

  • エクストラバージンオリーブオイル
  • バルサミコ酢
  • ピンクロックソルト
  • 有機カシューナッツ
  • 有機メープルシロップ
  • 有機ブラックペッパー
  • 植物性ミルク
  •  

    Ingredients:(for 3-4)
    Caramelized pears & onions:
    3 pears, peeled, cored, and quartered
    4 baby onions, peeled and halved
    100ml fresh orange juice (about 1 orange)
    baby kale or arugula
    1 tbsp. balsamic vinegar
    pink salt
    black pepper

    Cashew ricotta:
    60g raw cashews (soaked 2-6 hours and drained)
    3 tbsp. lemon juice
    lemon zest
    1/4 tsp. pink salt
    1 tsp. maple syrup or honey
    1/2 clove garlic (grated)
    black pepper

    Directions:
    1. Place all the ingredients for cashew ricotta except lemon zest into a food processor, and process until creamy. Add almond milk or lemon juice to reach your desired consistency. Add lemon zest. Taste and adjust seasoning if you desire.
    2. Mix orange juice and balsamic vinegar in a mixing bowl. In a nonstick frying pan, heat half of the mixture over medium heat and sauté the pears and onions with the lid on until one side is caramelized. Add the rest of the mixture into the pan, and sauté the other side with the lid on until caramelized.
    3. Serve caramelized pears, onions, and green leaves, such as arugula and baby kale, with cashew ricotta. Drizzle extra virgin olive oil. Add salt and black pepper.

     
     

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    LIVING LIFE MARKETPLACE