クリーンイーティングレシピ

ロースト人参&カボチャサラダ たまり醤油ゴマナッツ和え|roasted pumpkin and carrots / tamari seeds and nuts / toasted shredded coconut / fresh coriander

[RAW FOOD ローフード]

材料:

ロースト野菜:

たまり醤油ゴマナッツ:

その他:

  • コリアンダー orイタリアンパセリ or ルッコラ 適量
  • 乾煎りした有機ココナッツファイン(乾煎りすることで香りが良くなり、香ばしくなります。)適量
  • カボチャの種 適量 
  • 赤唐辛子(お好みで)

作り方

  1.  オーブンを180度に予熱する。適当な大きさに切ったカボチャと人参をボールに入れて、スパイス、オイル、塩、胡椒とよく混ぜる。オーブンで20分~30分、軽く焼き色がつくまでローストする。
  2. オーブンから出した野菜をボールに入れて、バルサミコ酢と混ぜる。
  3. 白ごま、黒ゴマ、適度な大きさに切ったナッツををフライパンに入れ、焦げないように混ぜながら中火で3-5分、又は軽く焦げ目がつくまで乾煎りする。
  4. 火を止めて3にみりんを加え、よく混ぜる。たまり醤油を加え更によく混ぜる。(
    みりんとたまり醤油はフライパンの熱ですぐ蒸発するはずですが、もしまだ残っている場合は、再度火をつけて水分が無くなるまで混ぜながら熱してください。焦げやすいので注意してください。多少の水分ならそのままで大丈夫です。)
  5. すぐにロースト野菜に4のゴマとナッツを加えよく混ぜる。味をみて、塩胡椒をする。酸味が足りなければバルサミコ酢を加える。
  6. 食べる直前にカボチャの種、乾煎りしたココナッツファイン、ルッコラを和える。お好みで赤唐辛子を加えてもOK。

<使用食材>

  • 有機クミンパウダー
  • 有機コリアンダーパウダー
  • ピンクソルト 
  • 胡椒 
  • 有機バルサミコ酢
  • Ingredients:
    Roasted vegetables
    500g Pumpkin
    200g Carrot
    1/2 teaspoon ground cumin
    1/2 teaspoon ground coriander
    Pink salt, black pepper
    2-3 teaspoons Balsamic vinegar
    rice bran oil

    Tamari sesame and nuts:
    1/4 cup (40g) your choice of roasted nuts (I usually mix almonds and cashews)
    1 tablespoon Roasted black sesame seeds
    1 tablespoon Roasted white sesame seeds
    2 teaspoons Tamari
    2 teaspoons Mirin (sweet sake)

    Other:
    Fresh coriander, or fresh Italian parsley
    Lightly toasted shredded coconut
    Pumpkin seeds
    Red pepper flakes (optional)

    Directions
    1. Cut pumpkin and carrots, and mix with spices, oil, salt, and black pepper. Roast them at 180-degree C until lightly brown.
    2. Add balsamic vinegar and mix well.
    3. Place white sesame, black sesame, and chopped nuts in a dry skillet and toast them with medium flame for 3-5 minutes or until lightly browned. Stir occasionally.
    4. Turn off the heat, and add Mirin. Stir well. Add Tamari, and stir well.
    5. Mix the Tamari nuts and seeds to the vegetables immediately. Add salt and pepper to taste. Add extra balsamic vinegar if you desire.
    6. Serve with pumpkin seeds, toasted shredded coconut, and fresh coriander or Italian parsley. Add red pepper flakes if you desire.

    *If you use raw sesame seeds, toast them first, and add roasted nuts.

     
     

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    LIVING LIFE MARKETPLACE