クリーンイーティングレシピ

ヴィーガンフルーツ&チョコレートスライス|Fruity vegan chocolate slices

[VEGAN ヴィーガン]

材料 (18cm×18cm型)

クラスト:

フィリング:

作り方:

  1. オーブンを175度に予熱。
  2. クラストを作る。ココナッツオイル、メープルシロップ以外の材料をフードプロセッサーに入れてナッツが粉状になるまで粉砕。
  3. 残りのクラストの材料をフードプロセッサーに加えて再度粉砕。
  4. オーブンシートを敷いた型かシリコン型に指で押しながらクラストを均一に敷き詰める。175度で10~13分(焦げやすいので注意しながら)香ばしい香りがして、クラストに焼き目がつくまで焼く。
  5. クラストが焼けたらオーブンから取り出し、型に入れたまま常温で冷ます。その間にフィリングの準備をする。
  6. フルーツとココナッツファイン以外のフィリング材料を全て混ぜ、冷ましたクラストの上に注ぐ。平らな場所で上から軽く落として表面を均す。
  7. お好みのフルーツを配置し、冷凍庫で2時間以上冷やす。
  8. 完全に固まったら型から取り出しココナツファイン(オプショナル)等で飾りつける。ナイフでお好みの大きさに切り分ける。

※ ココナッツオイルが固まっている場合は湯煎にかけて溶かす。オイルの温度は46度以下に保つ。

<使用食材>

  • スペイン産アーモンド
  • 有機エキストラバージンココナッツオイル
  • 有機ローカカオパウダー
  • 有機メープルシロップ
  • ピンクロックソルト
  • 有機ココナッツファイン
  • 有機ココナッツミルク
  • 有機オートミール
  • Ingredients:(for 18cm x 18cm mold)
    Crust :
    140g Almond
    1 tsp. rolled oats
    1/4 tsp. baking soda
    1/4 tsp. pink salt
    50g melted coconut oil
    2 tbsp. maple syrup

    Filling:
    100ml coconut cream
    150ml melted coconut oil
    8tbsp. raw cacao powder
    4-5 tbsp. maple syrup
    Your choice of fresh or frozen fruits

    Directions:
    1. Preheat oven to 175C (350F). Place dried ingredients (four ingredients from the top) in a food processor and process until it reaches the consistency of flour. Add wet ingredients (last two) for the crust, and process well.
    2. Press the crust mixture on the bottom of a lined tin or a silicon mold. Bake it at175C (350F) for about 10-13 minutes or until it becomes lightly brown.
    3. While cooling the crust, put every ingredient for the filling except fruits in a bowl, and mix well with a whisk.
    4. Pour the filling over the crust, and top with your choice of fruits. Chill in a freezer for at least 2 hours.
    ※Originally, I saw this recipe on bakerita.com, and I made a raw chocolate version using raw cacao powder and coconut oil instead of regular chocolate.