クリーンイーティングレシピ

チョコレートグラノーラタルト | Chocolate Granola Tart

[VEGAN ヴィーガン]

材料 9cm パイ型 5個分

クラスト:

フィリング:

作り方:

  1. オーブンを170度に予熱。オートミール半量(50g)、ココナッツオイル、アーモンドバターを除く全てのクラストの材料をフードプロセッサーに入れ、少しアーモンドの形が残るくらいまで粉砕する。
  2. フードプロセッサーの中の材料をボールに移し、残りのオートミール(50g)、ココナッツオイル、アーモンドバターを加えてよく混ぜる。5分割し、指で押しながらパイ型に均等に敷く。 ※1
  3. オーブンで30分程、程よく色づくまで焼く。(お使いのオーブンによって火力が異なりますので、焼き時間は調整してください。)オーブンから取り出し、型のままフィリングを用意する間冷ます。(多少崩れてもフィリングを流し込んで冷やし固めるので大丈夫です。)※2
  4. フルーツ以外のフィリング用材料をボールに入れ、ウィスクで混ぜながら湯煎にかけて溶かす。(材料を46度以下に保つ)。
  5. フィリングをクラストに流し入れる。型の底をトントンと台に軽く打ちつけて空気を抜き、表面を平らにする。冷凍庫に入れて固める(1時間~)。固まったら型から外し、お好みの果物を乗せる。

※1 オートミールの半量を粉砕せずに加えると歯応えが楽しめる。お好みで全量を粉砕しても良い。クラストは焼くと膨らむので出来るだけ薄く敷く。

※2 クラストが膨らみすぎたら、焼いた後に軽くスプーンで押して平らにする。

<使用食材>

  • 有機オートミール
  • スペイン産アーモンド
  • 有機カリフォルニア産 アーモンド
  • 有機エキストラバージンココナッツオイル
  • アーモンドバター
  • オーガニック ココナッツパームシュガー
  • ピンクロックソルト
  • 有機メープルシロップ
  • 有機ローカカオパウダー
  • 有機ココナッツミルク
  •  

    Ingredients:(for approx 5 tarts 9cm (3.5”) in diameter)
    Crust:
    Dry ingredients:
    1 cup (100g) rolled oats
    1/3 cup (50g) almond
    2 tbsp arrowroot powder or corn starch
    4 tbsp coconut sugar
    1/8 tsp pink salt pink salt
    Wet ingredients:
    6 tbsp melted coconut oil
    2 tsp almond butter or peanut butter

    Filling:
    1/4 cup+3 tbsp (100cc) coconut cream
    1/4 cup+2 tbsp (90cc) coconut oil
    6 tbsp (40g) raw cacao powder
    4-5 tbsp maple syrup or agave syrup
    your choice of fresh or frozen fruits

    Directions:
    1. Preheat oven 170C (340F)
    2. Place every ingredient for crust except half of the rolled oats in a food processor and process well until it reaches the consistency of flour.
    3. In a bowl, pour the mixture and add the rest of the oats, and mix well. Add every wet ingredient to the dry mixture to the bowl and mix well.
    4. Press the mixture into 5 tart molds. Bake in the center of the oven rack for about 30 minutes or until golden brown. Let them cool.
    5. While cooling the crusts, put every ingredient for the filling except fruits in a bowl and melt in a double boiler. (Keep the mixture under 46C (115F)) Mix well with a whisk.
    6. Pour the filling over the crust, and chill in a freezer for at least 1hour.
    7. Top with your choice of fruits. **when you bake, you can use tart stones, but I usually just push the crust down with a spoon after baking if they rise too much.
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