そばの実ブレッド|Buckwheat Bread
[GLUTEN FREE グルテンフリー]材料 (縦100×横80×高さ70mmの型1つ分)
作り方:
- そばの実を洗い、たっぷりの水に一晩(2時間以上)漬けておく。
- そばの実をザルにあけ、水を切る(洗う必要はありません)。フードプロセッサーに、そばの実、水、ピンクソルトを入れ、攪拌する。必要以上に混ぜすぎると食感が悪くなるので、粒が残らない程度に攪拌する。
- クッキングシート等をしいた型に流し入れ、薄い布やキッチンペーパー等をかけて、生地が膨らむまで約24時間、室温(20度前後)で寝かせる(夏場や室温が高い場合は、約12時間)。※小麦粉で作る生地ほどは膨らみません。
- 180度に予熱したオーブンで1時間焼く。オーブンから取り出す。粗熱が取れたら型から外し、十分に冷めたらカットする。
<使用食材>
Buckwheat Bread
Ingredients: (Makes 1 loaf, 100×80×70mm)
450g organic buckwheat groats
200ml water
1 teaspoon pink salt
Instruction:
1. Rinse buckwheat groats. Place buckwheat groats in a large bowl and cover with water. Let it soak overnight or at least 2 hours.
2. Drain buckwheat groats well. Pour buckwheat into the food processor or blender and add water and salt. Blend until combined, until there are no more visible pieces of buckwheat.
3. Line a loaf pan with parchment paper. Pour the batter into the loaf pan. Cover with cloth and let it sit for 24 hours in room temperature (around 20℃). (If the room temperature is particularly warm, cut the time and let it sit for about 12 hours.)
4. Heat the oven to 180℃. Bake for 1 hour. Allow to cool completely before slicing the bread.
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