クリーンイーティングレシピ

アーモンドミルク (自家製ナッツミルク、シードミルクの作り方) | Almond Milk (how to make nuts and seed milk)

[RAW FOOD ローフード]

材料 

作り方:

  1. 生アーモンド、もしくはお好みのナッツや種を一晩浸水する。水切りし、よく洗い流す。
  2. ミキサーに全ての材料を入れて、滑らかなミルクになるまで撹拌する。デーツの種がある場合は必ず種を取り除いてからミキサーに入れる。
  3. ボウルの中にナッツミルクバッグを入れ、その中にミルクを注ぐ。ナッツミルクバッグを絞ってミルクを漉す。絞り終えると、ボウルにはアーモンドミルク、ナッツミルクバッグにはアーモンドの搾りかすが残る。
    ナッツミルクバッグをお持ちでなければ、ショートストッキングでも代用可能。

補足:

アーモンドの搾りかすの利用方法

  • スムージーに入れる。
  • アーモンドプードルの代わりにお菓子作りに使う。
  • ディハイドレーターをお持ちなら、ディハイドレーターで乾かしてアーモンドプードルにする。
  • ガーリックとローズマリーのクルトン、ローマカルーンのレシピなどに使う。など
  • *アーモンドの搾りかすをすぐに使わない場合は冷蔵保存して下さい。保存期間:冷蔵保存で3日

<使用食材>

  • 生アーモンド
  • 有機ドライデーツ
  • 有機メープルシロップ
  • バニラエクストラクト
  •  

    Almond Milk (how to make nuts and seed milk):

    Ingredients:
    1 cup raw almonds (or other nuts and seeds of your choice)
    3 cups water (or 2 cups for a richer milk)
    3 pitted dates (or sweetener of your choice)
    A dash of non-alcohol vanilla extract (optional)

    Directions:
    1. Soak the almonds for 12 hours (nuts for 12 hours, seeds for 6 hours except for short soak nuts like cashew 2-4 hours, macadamia 2 hours, Brazil nuts 3 hours). Drain and rinse.

    2. Add all ingredients into the blender. Blend until smooth.

    3. Set a nut milk bag into a bowl and pour the mixture into the bag. Ring the bag completely.

    4. Store the milk in an airtight container and refrigerate. Keeps for 3 days.

    Notes:
    Store the pulp in refrigerator (keeps for 3 days) or freeze it.
    Pulp can be used in smoothies, crackers, cookies, etc.

     
     

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    LIVING LIFE MARKETPLACE