アーモンドミルク (自家製ナッツミルク、シードミルクの作り方) | Almond Milk (how to make nuts and seed milk)
[RAW FOOD ローフード]材料
- 生アーモンド(もしくはお好みのナッツや種) 1カップ=200ml
- 水 3カップ (濃厚にしたい場合は2カップ)
- 有機ドライデーツ(ナツメヤシ) 3つ、もしくは有機メープルシロップなどのお好みの甘味料、適量大さじ1
- お好みでバニラエクストラクト 少々
作り方:
- 生アーモンド、もしくはお好みのナッツや種を一晩浸水する。水切りし、よく洗い流す。
- ミキサーに全ての材料を入れて、滑らかなミルクになるまで撹拌する。デーツの種がある場合は必ず種を取り除いてからミキサーに入れる。
- ボウルの中にナッツミルクバッグを入れ、その中にミルクを注ぐ。ナッツミルクバッグを絞ってミルクを漉す。絞り終えると、ボウルにはアーモンドミルク、ナッツミルクバッグにはアーモンドの搾りかすが残る。
ナッツミルクバッグをお持ちでなければ、ショートストッキングでも代用可能。
補足:
アーモンドの搾りかすの利用方法
- スムージーに入れる。
- アーモンドプードルの代わりにお菓子作りに使う。
- ディハイドレーターをお持ちなら、ディハイドレーターで乾かしてアーモンドプードルにする。
- ガーリックとローズマリーのクルトン、ローマカルーンのレシピなどに使う。など
*アーモンドの搾りかすをすぐに使わない場合は冷蔵保存して下さい。保存期間:冷蔵保存で3日
<使用食材>
Almond Milk (how to make nuts and seed milk):
Ingredients:
1 cup raw almonds (or other nuts and seeds of your choice)
3 cups water (or 2 cups for a richer milk)
3 pitted dates (or sweetener of your choice)
A dash of non-alcohol vanilla extract (optional)
Directions:
1. Soak the almonds for 12 hours (nuts for 12 hours, seeds for 6 hours except for short soak nuts like cashew 2-4 hours, macadamia 2 hours, Brazil nuts 3 hours). Drain and rinse.
2. Add all ingredients into the blender. Blend until smooth.
3. Set a nut milk bag into a bowl and pour the mixture into the bag. Ring the bag completely.
4. Store the milk in an airtight container and refrigerate. Keeps for 3 days.
Notes:
Store the pulp in refrigerator (keeps for 3 days) or freeze it.
Pulp can be used in smoothies, crackers, cookies, etc.
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