クリーンイーティングレシピ

ガーリックとローズマリーのクルトン|Raw Vegan Garlic Rosemary Croutons

[RAW FOOD ローフード]

材料 

作り方:

  1. アーモンドミルクの搾りかす2&1/3カップ分を用意する。アーモンド2&1/3カップに対して水7カップでアーモンドミルクを作り、残った搾りかすを使う。
  2. チアシードをミキサーかスパイスミルで粉状に撹拌してチアシードミールを作る。
  3. ボウルにチアシードミールとローズマリー小さじ1以外の材料を入れてよく混ぜ合わせる。
  4. チアシードミールを加えて、チアシードミールが一箇所に固まらず、均一に生地に行き渡るように手でよく捏ねる。
  5. パーチメントペーパーの上に生地を四角く厚さ1センチにのばし、残しておいた刻んだローズマリー小さじ1を表面にかけて手で軽く生地に押し付ける。
  6. 包丁で生地を約1.5センチ大の正方形になるように切る。
  7. ※ ディハイドレーターをお使いの場合:
    ディハイドレーターのトレイにメッシュシートを敷いてクルトンを並べ、ディハイドレーターで46℃で約18時間、カリカリに乾くまで乾燥させる。密閉容器に入れて冷蔵保存する。
    オーブンを120℃で予熱する。
    天板にパーチメントペーパーを敷いてクルトンを並べ、約2時間半焼く。途中一度天板を取り出してクルトンをひっくり返す。
    焼き上がったら予熱を取って密閉容器に入れて冷蔵保存する。

    ※ 補足
    保存期間:密閉容器に入れて冷蔵保存で2週間

<使用食材>

  • 有機ガーリックパウダー
  • ニュートリショナルイースト
  • ピンクロックソルト
  • ブラックペッパー
  • スペイン産 アーモンド
  • カリフォルニア産 アーモンド
  • チアシード
  •  

    Raw Vegan Garlic Rosemary Croutons:

    Ingredients:
    2 cups almond pulp (left over from making 6 cups of almond milk made with 2 cups of almonds)
    ¼ cup flax meal (made by blending 1/4 cup of flaxseeds)
    1 clove of garlic grated
    1 teaspoon garlic powder
    2 Tablespoons garlic olive oil
    1 Tablespoon + 2 teaspoon minced rosemary
    1 Teaspoon nutritional yeast
    ½ Teaspoon salt
    Black pepper to taste

    Directions:
    1. Make the flax meal by blending up the flax seeds in a blender until it becomes a fine powder.
    2. Add all the ingredients, except for the flax meal and 1 teaspoon of minced rosemary, into a bowl and mix well.

    3. Add in the flax meal and knead well with your hands until it forms a dough.

    4. Lay down a parchment paper and spread out the dough into a 1/2″ thick square or rectangle.

    5. Cut the dough into 3/4″ x 3/4″ bite sized squares to closely resemble croutons.

    If you are using a dehydrator:
    Line a dehydrator tray with a mesh sheet. Lay the croutons down and dry at 115℉(46℃) for about 18 hours until completely dry and crunchy.
    Store in an airtight container and keep refrigerated. Keeps for 2 weeks.

    If you are using an oven::
    Preheat the oven at 250℉ (175℃).
    Line a cookie sheet with parchment paper and lay the croutons down. Bake for about 2 and a half hours.
    Let them cool completely. Store in an airtight container and keep refrigerated. Keeps for 2 weeks.