ガーリックとローズマリーのクルトン|Raw Vegan Garlic Rosemary Croutons
[RAW FOOD ローフード]材料
- アーモンドミルクの搾りかす 生アーモンド 2&1/3カップ
- チアシード 大さじ4
- ニンニクのすりおろし1片分
- 有機ガーリックパウダー小さじ1
- ニュートリショナルイースト(オプショナル) 小さじ1
- ガーリックオリーブオイル(オリーブオイルにガーリックを浸けたもの) 大さじ2
- 刻んだローズマリー 大さじ1 +小さじ2
- ピンクロックソルト 小さじ1/2
- ブラックペッパー 少々
作り方:
- アーモンドミルクの搾りかす2&1/3カップ分を用意する。アーモンド2&1/3カップに対して水7カップでアーモンドミルクを作り、残った搾りかすを使う。
- チアシードをミキサーかスパイスミルで粉状に撹拌してチアシードミールを作る。
- ボウルにチアシードミールとローズマリー小さじ1以外の材料を入れてよく混ぜ合わせる。
- チアシードミールを加えて、チアシードミールが一箇所に固まらず、均一に生地に行き渡るように手でよく捏ねる。
- パーチメントペーパーの上に生地を四角く厚さ1センチにのばし、残しておいた刻んだローズマリー小さじ1を表面にかけて手で軽く生地に押し付ける。
- 包丁で生地を約1.5センチ大の正方形になるように切る。
※ ディハイドレーターをお使いの場合:
ディハイドレーターのトレイにメッシュシートを敷いてクルトンを並べ、ディハイドレーターで46℃で約18時間、カリカリに乾くまで乾燥させる。密閉容器に入れて冷蔵保存する。
オーブンを120℃で予熱する。
天板にパーチメントペーパーを敷いてクルトンを並べ、約2時間半焼く。途中一度天板を取り出してクルトンをひっくり返す。
焼き上がったら予熱を取って密閉容器に入れて冷蔵保存する。
※ 補足
保存期間:密閉容器に入れて冷蔵保存で2週間
<使用食材>
Raw Vegan Garlic Rosemary Croutons:
Ingredients:
2 cups almond pulp (left over from making 6 cups of almond milk made with 2 cups of almonds)
¼ cup flax meal (made by blending 1/4 cup of flaxseeds)
1 clove of garlic grated
1 teaspoon garlic powder
2 Tablespoons garlic olive oil
1 Tablespoon + 2 teaspoon minced rosemary
1 Teaspoon nutritional yeast
½ Teaspoon salt
Black pepper to taste
Directions:
1. Make the flax meal by blending up the flax seeds in a blender until it becomes a fine powder.
2. Add all the ingredients, except for the flax meal and 1 teaspoon of minced rosemary, into a bowl and mix well.
3. Add in the flax meal and knead well with your hands until it forms a dough.
4. Lay down a parchment paper and spread out the dough into a 1/2″ thick square or rectangle.
5. Cut the dough into 3/4″ x 3/4″ bite sized squares to closely resemble croutons.
If you are using a dehydrator:
Line a dehydrator tray with a mesh sheet. Lay the croutons down and dry at 115℉(46℃) for about 18 hours until completely dry and crunchy.
Store in an airtight container and keep refrigerated. Keeps for 2 weeks.
If you are using an oven::
Preheat the oven at 250℉ (175℃).
Line a cookie sheet with parchment paper and lay the croutons down. Bake for about 2 and a half hours.
Let them cool completely. Store in an airtight container and keep refrigerated. Keeps for 2 weeks.