そばの実ときのこのリゾット風 | Buckwheat and Mushroom Risotto
[VEGAN ヴィーガン]材料 (2~3人分)
- 有機そばの実 150g(約1カップ)
- にんにく 1片
- たまねぎ 1/4つ
- お好きなきのこ 150~200g
- 有機ウォルナッツ(軽くローストする) 30g
- エクストラバージンオリーブオイル 大さじ1
- 白ワイン 100ml(1/2カップ)
- ピンクソルト小さじ1/2
- 有機ブラックペッパー(粗挽き)適量
- 仕上げのフレッシュハーブ(写真ではオレガノ)
作り方:
- にんにくとたまねぎをみじん切りに、きのこは食べやすい大きさにカットする。そばの実は、洗ってざるにあげておく。ウォルナッツ(くるみ)は、フードプロセッサーなどにかけ、しっとりとした粉状にする。
* くるみでコクを出していますが、チーズなどで代用可。 - 鍋にたっぷりの水とそばの実を入れ、火にかけ沸騰させる。沸騰したら、火を少し弱めて、7~10分茹でる。ちょうど良いかたさになったら、火を止め、ざるにあける。
- フライパンに、エクストラバージンオリーブオイルをひき、ニンニクとたまねぎを炒める。たまねぎがしんなりとしてきたら、きのこを入れ、さらに炒める。白ワインとピンクソルトを入れ、煮詰める。水分が少なくなってきたら、弱火にし、粉状にしたウォルナッツ(くるみ)を入れ、混ぜてよくなじませる。最後に2の茹でたそばの実と粗挽きブラックペッパーを加え、混ぜてなじませたら完成。器に盛り、ハーブを散らす。冷めるとそばの実がかたくなるので、温かいうちにどうぞ。
- 有機そばの実
- 有機ウォルナッツ
- エクストラバージンオリーブオイル
- 有機ブラックペッパー
- ピンクソルト
<使用食材>
Ingredients:(Serves 2-3)
150g (1 cup) organic buckwheat groats
1 clove of garlic
1/4 onion
150-200 mushrooms of any kind
30g roasted organic walnuts
1 table spoon extra virgin olive oil
100ml (1/2 cup) white wine
1/2 tea spoon pink salt
pinch of black pepper
fresh herbs to garnish
Directions:
1. Chop garlic and onion and mushrooms. Rinse buckwheat groats, drain. Grind walnuts in a food processor to make walnut flour.
2. Combine 1 cup buckwheat groats and plenty of water in a pot. Bring to a boil; cover, reduce heat to simmer and cook until tender, about 7-10 minutes, then drain.
3. Heat extra virgin olive oil in a pan, add chopped garlic and onions and sauté over medium-low heat. When the onions become translucent, add mushrooms and sauté for few minutes. Add white wine and pink salt, bring to boil, then simmer and cook away alcohol. Reduce heat and add walnut flour, stir constantly. Add cooked buckwheat groats, pinch of black pepper and mix well. Spoon into plates, and garnish with fresh herbs. Serve immediately.
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