オームバーとクミンでロースト人参|Roasted Carrots with Ombar and Cumin
[VEGAN ヴィーガン]材料 (2人分)
- 人参 大2本
- クミンシード 小さじ1/3
- エクストラバージンオリーブオイル 大さじ1
- ピンクソルト 適量
- オームバー ダーク90% 1カケ(約5g)
- スライスアーモンド 適量
- 飾り用ハーブ(セルフィーユやオレガノなど) 適量
作り方:
- オーブンを200度に予熱する。人参を縦に4等分に切る。
- 人参にオリーブオイルをまんべんなくかけて、クミンシードとピンクソルトをまぶす。200度のオーブンで20-25分焼く。
- オームバーとスライスアーモンドを細かく砕く。ローストした人参が、温かいうちに砕いたオームバーとスライスアーモンドを散らす。お好みで、ハーブ等を飾ったら完成。
<使用食材>
Ingredients:(for 2)
2 large carrots
1/3 tea spoon ground cumin
1 table spoon extra virgin olive oil
1/6 ombar dark 90%, chopped
sliced almond, chopped
pink salt
fresh herbs to garnish
Directions:
1. Preheat oven to 200 degrees C. Cut carrots lengthwise into four pieces each.
2. Drizzle carrots with the olive oil; sprinkle with cumin and pink salt. Roast until the carrots are tender, about 20-25 minutes.
3. Sprinkle almonds and ombar. Garnish with herbs. Serve immediately.