クリーンイーティングレシピ

オームバーとクミンでロースト人参|Roasted Carrots with Ombar and Cumin

[VEGAN ヴィーガン]

材料 (2人分) 

  • 人参 大2本
  • クミンシード 小さじ1/3
  • エクストラバージンオリーブオイル 大さじ1
  • ピンクソルト 適量
  • オームバー ダーク90% 1カケ(約5g)
  • スライスアーモンド 適量
  • 飾り用ハーブ(セルフィーユやオレガノなど) 適量

作り方:

  1. オーブンを200度に予熱する。人参を縦に4等分に切る。
  2. 人参にオリーブオイルをまんべんなくかけて、クミンシードとピンクソルトをまぶす。200度のオーブンで20-25分焼く。
  3. オームバーとスライスアーモンドを細かく砕く。ローストした人参が、温かいうちに砕いたオームバーとスライスアーモンドを散らす。お好みで、ハーブ等を飾ったら完成。

<使用食材>

Ingredients:(for 2)
2 large carrots
1/3 tea spoon ground cumin
1 table spoon extra virgin olive oil
1/6 ombar dark 90%, chopped
sliced almond, chopped
pink salt
fresh herbs to garnish

Directions:
1. Preheat oven to 200 degrees C. Cut carrots lengthwise into four pieces each.
2. Drizzle carrots with the olive oil; sprinkle with cumin and pink salt. Roast until the carrots are tender, about 20-25 minutes.
3. Sprinkle almonds and ombar. Garnish with herbs. Serve immediately.